A Fujitsu 60 millió eurós szerződést írt alá a Lowellel

forrás: Prím Online, 2018. október 25. 08:31

A Fujitsu bejelentette, hogy nagy értékű szerződést kötött Európa második legnagyobb adósságkezelő szolgáltatójával, a Lowellel*. A hatéves, hatvanmillió euró értékű szerződés révén a Lowell felgyorsíthatja növekedési stratégiája megvalósítását, és hat Európai országra kiterjedően egységesítheti és „iparosíthatja” informatikai működését**. A Fujitsu partnereként a Lowell fejlett és bevált globális szolgáltatásokat vehet igénybe nagy volumenben, és digitális technológiák bevezetésével javíthatja ügyfelei kiszolgálását.

A Lowell annak a stratégiának részeként választotta a Fujitsut heterogén IT-környezete*** harmonizálására, amellyel növekvő méretét kiaknázva szeretné fokozni hatékonyságát és kiaknázni az új digitális technológiák (pl. a robotika és a mesterséges intelligencia, az MI) lehetőségeit. A gyorsan bővülő pénzügyi szolgáltatócég emellett háttérendszereit is megerősíti, hogy felkészüljön az új piacokra és szegmensekbe való belépésre. A Fujitsu maximális üzleti reagálókészséget biztosít számára egységes és „iparosított” szolgáltatási platformján, valamint rugalmas használatalapú szolgáltatási modelljén keresztül. 

 

A Lowell azért döntött a Fujitsu mellett, mert a cég azon kevés globális integrátorok egyike, amelyek a sokrétű globális pénzügyi szolgáltatószektor egészében képesek kifogástalanul bevezetni és nyújtani az IT-szolgáltatásokat. A Fujitsu rendelkezik a komplex, többfelhős szolgáltatások megtervezéséhez, összehangolásához és nyújtásához szükséges műszaki készségekkel és hiperskálázható felhőszolgáltatói partnerkapcsolatokkal. 

 

A szerződés részeként biztosított nemzetközi service desk angol és skandináv nyelvű támogatást, valamint szolgáltatásautomatizációt nyújt a Fujitsu MI-alapú Social Command Centere, digitális munkahelyi menedzselt szolgáltatások és hálózatok, valamint LAN és alkalmazásüzemeltetési támogatás segítségével. Az átfogó megoldást kiegészítő menedzselt biztonsági szolgáltatások kritikus fontosságúak a Lowell számára, mivel ügyfelei és a szabályozó hatóságok – köztük a brit pénzügyi felügyelet – szigorú megfelelési és auditkövetelményeket támasztanak a vállalattal szemben. 

 

Gary Edwards, a Lowell csoportszintű informatikai vezérigazgató-helyettese elmondta: „Különösen kedvező benyomást tett ránk, hogy a Fujitsu milyen jól megismerte működésünket, és lehetőséget biztosított arra, hogy működési modellünket újragondolva kihasználjuk a növekedésünkben rejlő lehetőségeket. Ennek a szemléletnek köszönhetően a Fujitsu olyan megoldást tudott javasolni, amely a méretgazdaságosság előnyein túl az innovatív MI- és robottechnológiák alkalmazásával költségtakarékossabbá, rugalmasabbá és agilisabbá teszi folyamatainkat. Ez összhangban áll küldetésünkkel, mely szerint mindenki számára hatékonyabbá kívánjuk tenni a hitelezést.”

 

Paul Patterson, a Fujitsu EMEIA-régió alelnöke hozzátette: „A Lowell ambiciózus, gyorsan fejlődő szervezet, amely tisztában van vele, milyen központi fontossággal bír az IT és az innováció üzleti stratégiája sikeres megvalósításában. A Fujitsu azon kevés IT-integrátor és menedzselt szolgáltató közé tartozik, amelyek rendelkeznek a Lowellhez hasonló vállalatok számára szükséges globális jelenléttel, hibrid IT-képességekkel, mélyreható műszaki szakértelmemmel és nyelvi támogatással. Alig várjuk, hogy a továbbiakban mi is részesei lehessünk folytatódó sikertörténetüknek.”

 

_________________

* A Lowell egyike Európa legnagyobb adósságkezelő vállalatainak. Küldetésének tekinti, hogy mindenki számára hatékonyabbá tegye a hitelezést. Az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Dániában, Norvégiában, Finnországban, Svédországban és Észtországban van jelen. A Lowell egyedülálló adatanalitikai és kockázatkezelési képességei révén az ügyfelek szakértő megoldásokat vehetnek igénybe az adósságfelvásárlás, a külső behajtás és az üzleti folyamatok kiszervezése terén. Etikus adósságkezelési szemléletéből eredően a Lowell mindig az ügyfél konkrét körülményei szempontjából legmegfelelőbb, legfenntarthatóbb és legkorrektebb végeredményre törekszik. A Lowell 2015-ben jött létre, az egyesült királyságbeli és a németországi piac vezető vállalatai, a Lowell Csoport és a GFKL Csoport fúziójával. 2018-ban a Lowell felvásárolta az Intrum skandináv régióban piacvezető pozícióval rendelkező adósságkezelő üzletágát. Működését a Permira globális magántőke-befektetési alap és az Ontario Teachers’ Pension Plan nyugdíjalap támogatja. 

** A hat ország: Dánia, Észtország, Finnország, Norvégia, Svédország és az Egyesült Királyság.

*** A Fujitsu VMware-alapú menedzselt privát felhőszolgáltatásaival a Lowell olyan hibrid IT-környezetet hozhat létre, amelyben a fogyasztáshoz igazodva – megfelelő rugalmasság és kontroll mellett – gyorsan üzembe állíthatja a virtuális gépeket. A közműalapú számítási, adattárolási és memóriamodellre épülő koncepcióval további menedzselt szolgáltatási rétegek alakíthatók ki az érintettek követelményeinek és elvárásainak változásával. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38