Barcelona nĂ©gylĂĄbĂși fotĂłs szemmel

A brazil mƱvész, Rafael Mantesso az elsƑ fényképész, aki kipróbálhatta az újonnan bejelentett Sony Xperia X okostelefont. Egy csapat aranyos kutya társaságában, Rafael körbejárta Barcelonát, és az Xperia X új, prediktív hibrid autofókuszával mozgalmas képeket készített róluk, melyeket késƑbb átdolgozott a saját, egyedi ábrázolási stílusában. 

Mantesso három éve, a válása után fordult a mƱvészet felé. Miután a felesége elhagyta, egyedül találta magát egy üres lakásban, fehér falak között. Jimmi Choo Mantesso francia bull terrierje inspirálta, hogy újra elkezdjen rajzolni, és megváltoztatta az életét, amikor a képei vírusként terjedtek az Instagramon. 

 

 

Rafael most egy teljesen új kihívás elé nézve lépett ki a fehér falak közül, és Barcelona lett az új festƑvászna. A Brott Dogs kutya-divattervezƑktƑl toborozta szƑrös kis barátait, akik segítƑ mancsot nyújtottak neki az úton.

 

A kutyacsapat tagjai között voltak:

  • Nela, 7 éves, agár – nyugodt, szerethetƑ és csendes
  • Sopa, 5 éves, sima szƑrƱ retriver – gyengéd és fürge
  • Joy, 5 éves, (keverék) – aktív és meggondolt
  • Pato, 3 éves, skót terrier – kalandvágyó és nagyon kíváncsi
  • Compi, 3 éves, drótszƑrƱ tacskó – izgatott és pajkos
  • Eddie, 1 éves, Jack Russell terrier – aranyos és igazán intelligens

 

 

Rafael az Xperia X új, prediktív hibrid autofókusz funkciójának segítségével fényképezte le a kutyákat, amit a Sony α kameramérnökeivel szoros együttmƱködésben fejlesztettek ki. Az új kamerával kiválaszthatja a kutyát a képen, majd az kiszámítja a következƑ mozdulatát, így mindig elmosódásmentes képeket készíthet a tökéletes fókusszal.

 

Miután városszerte lefotózta a kutyákat, Rafael visszavitte a képeket a stúdiójába, és átdolgozta Ƒket a saját, egyedi stílusának megfelelƑen. A kutyákat különféle tevékenységek közben ábrázolta, ahogy etetik a galambokat a Sagrada Familia elƑtt, vagy a Gothic Quarter bárpultja mögött dolgoznak és csontokról álmodnak a város tavernáiban.  

 

 

„Rendkívül nehéz egy állatról képeket készíteni, nemhogy hatról, ezért nagyon meglepett, hogy milyen egyszerƱen képes voltam nagyszerƱ fotókon megörökíteni a kutyákat, még akkor is, amikor össze-vissza rohangáltak, és nem akartak egy helyben maradni! Az Xperia X autofókusza elƑre látta a mozgásukat, ezért a fényképek mindig elmosódásmentesek lettek” – nyilatkozta Rafael.

 

„Rafael nagyon egyedi és azonnal felismerhetƑ stílussal rendelkezik, ezért nagyon örülünk, hogy Ƒ lehet az új Xperia X szériás okostelefonjaink elsƑ reklámarca. A fényképei tanúskodnak mind Rafael tehetségérƑl, mind az Xperia X kamera technológiájáról. NagyszerƱ élmény volt vele dolgozni” - tette hozzá Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing vezetƑje.

 

A Sony Mobile új készülékei, az Xperia X, Xperia X Performance és az Xperia XA 2016 nyarától kerülnek forgalomba.

 

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł