Elb√≠r√°lt√°k az Ifj√ļs√°gi Tudom√°nyos √©s Innov√°ci√≥s Tehets√©gkutat√≥ Verseny p√°ly√°zatait

A 22 tagú szakmai zsŇĪri a beérkezett pályázatok 65%-át kidolgozásra javasolta. Összesen 99 fiatal folytatja a kutatási és innovációs tevékenységét a több mint 2,5 millió forint összegŇĪ ösztöndíjakért. A pályázatok közül a legtöbb informatika, mŇĪszaki tudományok és fizika témában született.

A Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2017/2018-as tanévre meghirdetett 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntött a továbbjutó innovatív tervekrŇĎl. 

 

Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével az alábbi szempontok szerint értékelték a témákat, és alakították ki testületileg a véleményt:

  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerŇĪ és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2017. március 30-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

 

A 106 pályázat közül a zsŇĪri 69 kiemelkedŇĎ, fŇĎként informatikai és fizikai problémák megoldását, ill. kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 99 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 18-an határon túli magyar diákok. 

 

A végsŇĎ döntést a zsŇĪri 2018 április végén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegŇĪ ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2018 szeptemberében az európai döntŇĎn, Dublinban.

 

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció