27. Magyar Innovációs Nagydíj

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2018-ban jelentŇĎs innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság elŇĎtt átnyújtásra kerülŇĎ innovációs díjakra, köztük az Innovációs Nagydíjra, 2019. február 13-ig lehet jelentkezni.

2018. november 21-én, az MTA Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 27. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek  vehetnek részt, amelyek a 2018. évben kiemelkedŇĎ mŇĪszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentŇĎs üzleti hasznot értek el.

 

A találkozón Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A Pályázat elŇĎször 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 26 év során 1186 pályázat érkezett, s az 1028 mérhetŇĎ innovációs teljesítmény közül 202 kapott innovációs díjat.

 

Az idei pályázaton a 2018. év legjelentŇĎsebb innovációs teljesítményét elismerŇĎ Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedŇĎ innovációs teljesítmények további hat kategóriában kaphatnak díjat. Az ünnepélyes átadásra 2018. március végén kerül sor az Országházban. 

 

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2018-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb mŇĪszaki, gazdasági elŇĎnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerŇĪségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli. 

 

A meghirdetésen a bírálóbizottság elnöke, Dr. Palkovics László nevében az NKFI Hivatal elnöke, Birkner Zoltán tartott elŇĎadást „A 2019. év innovációs célkitŇĪzései” címmel.

 

A 2017. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások közül az Innovációs Nagydíjat nyert Richter Gedeon Nyrt. elnöke, Bogsch Erik – aki egyben az idei Innovációs Klub ülés házigazdája is volt –, az Ipari Innovációs Díjban részesült MOL Nyrt értékesítési vezetŇĎje, Puskás Levente, az Agrár Innovációs Díjban részesült KITE Zrt. innovációs fŇĎigazgatója, Hadászi László, a Környzetvédelmi Innovációs Díjban részesült Gremon Systems Zrt. ügyvezetŇĎ igazgatója, Lóczi János és az SZTNH Innovációs Díjában részesült KŇĎröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. marketing és PR vezetŇĎje, Nagy Béla számolt be a 2018. évi innovációs tevékenységükrŇĎl.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció