Ki lesz 2020-ban az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázat nyertese?

Rekordszámú dolgozat érkezett idén az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázatra. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, a 23 pályázat mind aktuális és érdekes témákat dolgozott fel. Betekintést kaphattak transzformációs projektekbe, hogyan épül be az agilitás a projektek működésébe, miben mások a következő generáció projektmenedzserei, függetlenül attól, hogy IT vagy akár építési területen alkalmazzák a projektmenedzsment módszertanát. 

A nyolcéves múltra visszatekintő díjat a PMI Budapest, Magyar Tagozat azzal a céllal alapította, hogy fórumot teremtsen az új generáció kutatásainak megismertetésére, és a fiatal szakemberek mielőbb bekapcsolódhassanak a hazai projektmenedzsment életbe. A jelentkezők száma évről-évre nőtt, idén még angolnyelvű dolgozat is érkezett, amely egy dél-afrikai projektet mutat be.

 

A zsűri tagjai gyakorló szakemberek, mind az üzleti élet, mind az egyetemi intézmények neves képviselői megtalálhatók közöttük. Az idei zsűri elnöke Dr. Kertész Máté, PMP volt, aki nem csak a PMI Budapest, Magyar Tagozat Alelnöke, hanem egyben a 2018-as esztendő „Év Projektmenedzsere” díj nyertese is.  

 

 

A zsűri tagjai voltak: Dr. Szabó Lajos (Budapesti Corvinus Egyetem, Oktatási Rektorhelyettes), Dr. habil Csiszárik-Kocsir Ágnes (Óbuda Egyetem Keleti Károly Intézetigazgató, Egyetemi Docens), Dr. Prónay Gábor (Budapesti Műszaki Egyetem, Címzetes Egyetemi Docens), Ungár György (Citibank, Finance Üzletág Igazgató), Kónya László, PMP (IT Services Hungary, Programmenedzsment Üzletág Igazgató), Dobos Oszkár, PMP (PMI Budapest, Magyar Tagozat Titkár). 

 

A dolgozatokat azonos szempontok alapján értékelték a bírálók, melyek között megtalálható, hogy mennyire releváns benne a projektmenedzsment tartalom, milyen szakmai jelentőséggel bír a témája, milyen módon értékeli, dolgozza fel az aktuális szakirodalmat, mennyiben támaszkodik az egyéni kutatási munkára, valamint mennyire világosan összegzi, mutatja be a megállapított eredményeket, tapasztalatokat.

 

 

Miért érdemes pályázni?

A győztesek kihirdetésére és a díj átadására 2020. november 5-én, az Art of Projects konferencián kerül sor. Ez Közép-Európa legnagyobb, nemzetközi, a PMI Budapest, Magyar Tagozat által szervezett, angol-nyelvű projektmenedzsment szakkonferenciája, amelyre többszáz szakembert várnak. A nyertest a PMI Budapest, Magyar Tagozat benevezi a nemzetközi PMIEF James R. Snyder International Student Paper of the Year Award díjra is, ahol nemzetközi környezetben is megmérettetheti magát.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció