Budapesten lesz a Vodafone globális szolgáltató központja

A mai közös Vodafone-GKM sajtótájékoztatón Beck György vezérigazgató Kóka János miniszter jelenlétében bejelentette, hogy a Vodafone globális szolgáltató központot létesít Budapesten, amely a csoport közös pénzügyi folyamatait és ügyleteit kezeli. Öt kandidáló ország (India, Németország, Lengyelország, Csehország, Magyarország) közötti versenyt követően döntöttek országunk javára. A projektet várhatóan a magyar kormány a befektetés-támogatási program keretében támogatni fogja. Budapest már most is számos multinacionális vállalat szolgáltató központjának ad otthont.
A magyar főváros számos előnye -, például központi elhelyezkedése, illetve fejlett kommunikációs hálózata - miatt döntöttek Budapest mellett. A 2009-re elkészülő budapesti központ a Vodafone Csoport hároméves üzleti átalakítási programjának része, melynek célja, hogy a nagyobb hatékonyság érdekében a Csoporton belüli folyamatokat harmonizálja. A kezdeményezéssel a Vodafone egységes, integrált vállalatirányítási rendszert (ERP) hoz létre a pénzügyek, a beszerzés- és termék-előkészítés, valamint a humánerőforrás kezelésére minden olyan vállalatnál, ahol a cég többségi tulajdonnal rendelkezik. A Vodafone várakozásai szerint a rendszer üzleti előnyöket hoz majd a csoport számára, többek között az erőforrások hatékonyabb felhasználását, jobb információáramlást, nagyobb üzleti agilitást, illetve komolyabb ügyfél-orientációt. A program segítségével a világ vezető mobilszolgáltatója úgy látja, könnyebben tudja teljesíteni fő stratégiai célkitűzéseit: Európában költségek csökkentését, az erőteljes növekedés biztosítását a feltörekvő piacokon, valamint a cég üzleti portfoliójának hatékonyabb kezelését a nyereség maximalizálása érdekében.

A sajtótájékoztatón elhangzott további fontosabb információk:

1. a központ egy arra alkalmas új épületben lesz kialakítva, a beruházás befejezésének időpontja 2009;
2. a központtal 700 új munkahely jön létre (a Vodafone Magyarország jelenlegi létszáma 1300 fő);
3. a beruházás értéke 9 milliárd forint, (a Vodafone eddigi hazai beruházásainak összege meghaladja az 1 milliárd eurót);
4. a Vodafone Magyarország és a létesülő új Vodafone szolgáltató központ között a működtetés terén szoros együttműködés várható. Ez is indokolja, hogy az új központ a fővárosban épüljön fel.
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció