Magyarországon bővül az üzleti folyamatszervezés piaca

Magyarországon az üzleti folyamatszervezés tanácsadói piaca egyre inkább bővül - mondta Illés József, az IDS Scheer Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója pénteken a témában rendezett konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az IDS Scheer Hungária Kft. az idén hetedik alkalommal rendezte meg az üzleti folyamatmenedzsment konferenciát Budapesten pénteken, ahol August-Wilhelm Scheer, a német anyacég alapítója az IT-technológiával kiszolgált folyamatmenedzsment fontosságát hangsúlyozta.

Illés József kereskedelmi igazgató becslése szerint Magyarországon az IT-technológiával támogatott vállalati üzleti folyamat szervezése 5-6 évvel van lemaradva a nemzetközi szinttől.

A folymatszervezés tanácsadói piacának bővüléséhez vezet, hogy a nemzetközi vállalatok magyar érdekeltségeiknél az itteni viszonyokra adaptáltatják a munkafolyamatukat, továbbá a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzetben a vállalatoknak kitörési pontot, versenyelőnyt jelenthet a belső tartalékok feltárása, az ügyfélkiszolgálás erősítése, a megfelelő piaci szegmens kiválasztása a folyamatszervezés támogatásával - mondta a szakember.

Illés József elmondta, hogy az idén az IDS Scheer Hungária Kft. 1,2 milliárd forint árbevétellel számol. Tevékenységükben a az üzleti folyamatszervezés 30 százalékkal, az SAP teljes körű szállítása 10 százalékkal bővül az idén, és jövőre is hasonló nagyságrendű növekedéssel számolnak.

Preklet István, az IDS Scheer Hungária Kft. üzletágvezetője szerint a cég piaci bővüléséhez hozzájárul majd a széles lakossági ügyfélkörrel rendelkező vállalatoknál egyre inkább jelentkező növekvő archiválási igény. Példaként említette, hogy egyes közműcégeknél a lakossági számlák adataiból összeálló operatív adatbázist akár 30 százalékkal is csökkenteni lehet úgy, hogy nem vész el információ.

Az IDS Scheer szoftver- és tanácsadó céget 1984-ben alapította Németországban Auguszt-Wilhelm Scheer. A frakfurti tőzsdén is jegyzett cég parnerei révén 70 országban van jelen, és mintegy 6.000 nemzetközi vállalati ügyfélkörrel rendelkezik. Magyarországon az IDS Scheer Hungária Kft. 2002-ben kezdte meg munkáját a folyamatszervezési piacon, ahol a folyamatmendzsment optimalizálásával, az SAP vállaltirányítási rendszer terjesztésével, az adatbázisok archiválásával,vállalati tartalom kezelésével foglalkozik.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció