SPSS konferencia - kilencedszer

2010. április 21-én immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az SPSS Adatbányászati és adatelemzési konferencia, melynek egyik fő témája idén az adatvédelem. A rendezvény kettős mottója: "Adatvédelem: elvek és gyakorlat - Adatbányászat: lehetőségek és korlátok". A Gerbaud-házban megtartandó szakmai esemény vendége és előadója lesz Jóri András adatvédelmi biztos.

A témához kapcsolódva kerekasztal beszélgetést is szerveznek, amelynek résztvevői többek között különböző szektorok nagy cégeinek vezetői, szakértői: Vereczki András, az AEGON vezérigazgató-helyettese; Hoffmann Márta, a Hoffmann Research International stratégiai igazgatója; Tóth Tamás, az OTP adatbányászati és elemzési osztályának vezetője; Vada Gergely, független üzleti coach; Jóri András, adatvédelmi biztos.

A szervezők azért választották délelőtti fő témának idén az adatvédelmet, mert ez az adatbányászati technológiák fejlődésének köszönhetően egyre inkább előtérbe kerül. Ez a technológiai fejlődés és az információk internetes megosztásának és elérésének elterjedése tette lehetővé, hogy az adatbányászat immár a szöveg- és webbányászattal is kiegészüljön. A személyes adatok védelmének problémája emiatt ma és a jövőben is heves viták tárgyát képezi majd.

A várható délutáni program, előadások, illetve várható előadók: Az adatbányászok már a spájzban vannak (Kovács Gyula, Data Research); Clemvoice -- hangból információ (Pancza Judit, SPSS Hungary); Megváltozott adatbáényászati fókuszok (Kurucsai János, Lombard Lízing); Hogyan hatott a válság az adatbányászok munkájára? (Szabó Norbert, OTP Bank); Pediktív analitika a weboldalak mögött --Ügyfélviselkedés alapú üzleti megoldások(Gáspár-Papanek Csaba, BME); SPSS Statistics 18.0 programcsomag újdonságai (Könyves Tóth Előd, SPSS Hungary).  

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció