Biztonsági szakértő híresség a Hacktivityn

Az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Hacktivity konferencián a világ egyik kiemelkedő IT-biztonsági szakértője, Bruce Schneier lesz a keynote speaker.

Bruce Schneiert az amerikai Economist „security guruként” aposztrofálja. Első könyvéről, az Applied Cryptograph-ről annak idején a Wired magazin azt írta „ez az a könyv, amit az amerikai National Security Agency soha nem akart nyomtatásban látni”. Számtalan nívós tudományos munkája mellett havi rendszerességgel hírlevelet is megjelentet, Crypto-Gram címen.

Annak a szakembernek, aki a Hactivity-n egy ilyen vezérelőadó mellett meg akar szólalni, pályáznia kell. A konferenciára jellemző a kötetlen laza stílus. Az interaktivitás jegyében idén is programra lesz tűzve a „Wargame”, a „Hack the Vendor” és „BYOL” (hozd magaddal a saját laptopod) workshop. A rendezvény 2010-től külföldi konferencia látogatókat is fogad, angol szinkron tolmáccsal és hacker hotellel. A Hacktivity konferenciát a kezdetektől átlengi a fanatikusok vitája, egy folyosói beszélgetésen több tudás szerezhető, mint egy vaskos szakkönyvből. Ahogy korábban, idén is aktív részvételre számítanak a workshopokon.

Az idei Hacktivityn mutatják be Bruce Schneier Schneier on Security című, ősszel a Kancellár.hu Zrt. és a HVG Kiadó közös kiadásában magyarul is megjelenő bloggyűjteményét.

Az eseményen az IT biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. A szervezők idén 700-1000 érdeklődőre számítanak.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció