Felvásárlási szándékot jelentett be a Cisco az AXIOSS-ra

A Cisco bejelentette vételi szándékát a Comptel Corporation (NASDAQ OMX Helsinki: CTL1V) korábban Axiom Systems néven ismert brit leányvállalatának szoftvereszközeire és az ezeket fejlesztő vállalati részlegre.

Az AXIOSS szoftvercsalád felvásárlása révén a Cisco hálózati és szolgáltatásfelügyeleti technológiáit valamennyi új generációs internetprotokollra épülő platformra kiterjesztheti, a szolgáltatók számára pedig lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan állítsanak rendszerbe új video-, adat-, mobil- és felhőszolgáltatásokat. A megállapodás szerint a felvásárlásért a Cisco megközelítőleg 31 millió USD-t fizet készpénzben. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a 2011-es naptári év harmadik negyedévében kerül sor.

Az AXIOSS szolgáltatásteljesítési platform bevezetésével a Cisco szolgáltatói felügyeleti termékkínálata automatikus rendelési és teljesítési funkciókkal bővül. Emellett új szolgáltatásokkal egészül ki a Cisco Prime termékportfólió, amellyel a szolgáltatók hatékonyabban felügyelhetik hálózataikat illetve hálózati szolgáltatásaikat. Az AXIOSS szoftvercsalád már elérhető a Cisco menedzselt szolgáltatási megoldásainak részeként.

A felvásárlás lezárultával az AXIOSS csapata a CiscoNMTG és a Cisco Advanced Services Group keretein belül fog működni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció