A Cisco bejelentette a Versly felvásárlását

A Cisco megvásárolta a San Franciscóban működő Versly nevű céget. A Versly profiljába Microsoft Office-alkalmazásokhoz készült, csoportmunkát támogató bővítmények (plug-in) tartoznak. A Versly technológiája révén a felhasználók a dokumentumok, munkalapok, prezentációk és e-mailek tartalmát hatékonyan oszthatják meg és használhatják a közös munkavégzéshez.

Az együttműködéses technológiák a Cisco öt vállalati prioritásai közé tartoznak, e terület a cég szerint jelenleg mintegy 45 milliárd USD értékű piacot képvisel. A felvásárlással a Cisco partnerei kibővített együttműködéses és csoportmunka-megoldásokat kínálhatnak ügyfeleik számára. A Versly szoftvere a későbbiekben a Cisco több megoldásában (Cisco Quad, Cisco Jabber és Cisco WebEx) is megjelenik majd. A Cisco Quadban a felhasználók automatikus értesítést kaphatnak majd arról, ha egy dokumentum tartalma megváltozik, a Cisco Jabberen egy dokumentum átnézése során azonnali üzenetküldéssel (IM, instant messaging) vonhatják be a kollégákat, a Cisco WebExen keresztül pedig egy adott prezentációból egyből webkonferenciát indíthatnak el.

„A felvásárlással olyan kiterjedt szakértelemre és innovatív technológiára teszünk szert, amelyet felhasználva tovább építhetjük a Cisco már eddig is sikeres csoportmunkaplatformját” – nyilatkozta Ned Hooper, a Cisco alelnöke és stratégiai igazgatója.”

A felvásárlás eredményeként a Versly alkalmazottai a Cisco CSG (Collaboration Software Group) csapatába fognak tartozni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció