A Symantec O₃ új biztonsági réteget biztosít a felhőnek

A Symantec elérhetővé tette a Symantec O₃ Cloud Identity and Access Control-t. A Symantec információvédelmi platformjaként az O₃ három védelmi réteget biztosít a felhőnek: hozzáférési ellenőrzést, információvédelmet és információ menedzsmentet.

Az újonnan elérhető Symantec O₃ Cloud Identity and Access Control egyetlen, biztonságos hozzáférési pontot biztosít a vállalatok számára a felhő-alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz. Emellett a Symantec O₃ for Salesforce hitelesítő alkalmazás bevezetésével a Symantec bejelentette együttműködését a Salesforce szolgáltatóval. Az új alkalmazás egy egyjelszavas bejelentkezési és hozzáférés-menedzsmentet biztosító erős hitelesítésű alkalmazást, amely a Force.com-ra, a salesforce.com social enterprise platformjára épül.

A Symantec nemrégiben végzett felmérése kimutatta, hogy a vezérigazgatók 44 százaléka óvatos a kritikus üzleti alkalmazások felhőbe való bevezetésével, 76 százalék pedig a biztonságot hozta fel legnagyobb kihívásként. A Symantec O₃ új ellenőrzési pontot hozott létre a felhőn belül, így a szervezetek számára átfogó személyazonosság- és információvédelmet biztosít az összes cloud szolgáltatáson és eszközön keresztül.

Twitteljen: A Symantec O₃ új biztonsági ellenőrzési pontot nyújt a cloudnak.

A Symantec O₃ Cloud Identity and Access Control egyjelszavas bejelentkezési rendszert (SSO) biztosít minden webes alkalmazáson keresztül, beleértve azokat is, amelyek nem támogatnak federation (szövetségi) protokollokat. Ez kihasználja a vállalatok meglévő identitás infrastruktúráját a hitelesítéshez, míg lehetővé teszi az context-alapú autorizációt, jelszókezelést és federation szolgáltatásokat. A Symantec O₃ Cloud Identity and Access Control előre be van építve a Symantec Validation and ID Protection Service (VIP) szolgáltatásba, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kihasználják a meglévő VPN hitelesítést, és így megerősítsék a felhő-alkalmazásokhoz való hozzáférést.

A következő fázisban a Symantec olyan információvédelmet  fog bevezetni a felhőben, amely a Symantec vezető DLP és PGP titkosítási technológiáira épül, hogy automatikusan észlelje, blokkolja és titkosítsa a bizalmas információkat, mielőtt azokat eltárolnák vagy megosztanák a felhőben. A Symantec O₃ harmadik rétege lehetővé teszi az információkezelést és megfelelést azáltal, hogy összesíti az összes felhővel kapcsolatos biztonsági eseményt, így megfelelő alapot biztosít egy átfogó felhő audithoz, előírásokhoz és megfeleltetéshez.

A Symantec és a Salesforce.com partnerségre lépett a Symantec O₃ for Salesforce szolgáltatás bevezetésével
A Salesforce.com és a Symantec összefogja a Symantec O₃ védelmének erejét a Salesforce.com Force.com platformjával, így jött létre a Symantec O₃ for Salesforce, amely lehetővé teszi a Salesforce ügyfeleknek, hogy a kétfaktoros autentikációnak és további alkalmazásoknak köszönhetően biztonságosan és kényelmesen elérhessék felhő szolgáltatásaikat.

Elérhetőség
A Symantec O₃ Cloud Identity and Access Control már elérhető. A Symantec O₃ egy hosztolt, helyi vagy hibrid modellként alkalmazható, az ügyfelek igényeitől függően. További információt az alábbi webodalon talál: http://go.symantec.com/O3. A Symantec O₃ for Salesforce megoldás várhatóan 2012-ben lesz elérhető. 
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció