Informatikai fejlesztések tizenkét Fejér megyei középiskolában

A Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő tizenkét középfokú oktatási intézmény uniós támogatással, mintegy 76 millió forint értékben kapott korszerű informatikai eszközöket.

A projektzáró rendezvényt Pusztaszabolcson, a Fejér Megyei Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban tartották szerdán. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy a diákok minőségi középfokú, majd felsőfokú oktatásban részesüljenek és ezt követően gyorsan munkát találjanak a munkaerőpiacon. Azt mondta, hogy ez a fejlesztés is ezt bizonyítja.

Csányi Kálmán az intézmény igazgatója kiemelte: 2008 óta vártak a korszerű eszközökre, amelyek segítségével az oktatás színvonalát jelentősen emelni tudják. A digitális táblák alkalmazásával a fiatalokat könnyebb tanulásra bírni - fogalmazott.

A projektben a pusztaszabolcsi intézmény mellett a velencei Entz Ferenc Szakképző Iskola és Kollégium, a seregélyesi Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium, a móri Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium, a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola, a móri Táncsics Mihály Gimnázium, a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola, a velencei Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, a sárbogárdi Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, a bicskei József Attila Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a móri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon vett részt.

A fejlesztés révén kilenc iskolai számítógépet, 68 tantermi csomagot (projektor, számítógép és interaktív tábla), illetve 28 darab sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását segítő eszközt szereltek fel az iskolákban.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció