Az IDS Scheer felvásárolja a Plaut kelet-európai és észak-amerikai részlegét

2003 első félévének sikeres lezárásával egyidejűleg az IDS Scheer AG bejelentette a 450 főt alkalmazó salzburgi székhelyű Plaut Informatikai Tanácsadó cég kelet-európai és észak–amerikai nyereséges részlegeinek 2003 augusztus elsejével történő megvásárlását.
A saarbrückeni nemzetközi tanácsadó- és szoftvergyártó cég ezzel a lépéssel megerősítette a hamarosan több, mint 500 fős kelet-európai régiójának piacvezető pozícióját illetőleg - a több, mint 200 fős USA- és Kanada-beli üzletekkel - felgyorsítja az amerikai részleg kiépítését. Ezzel a felvásárlással az IDS Scheer számára nagy fontossággal bíró Kelet-, Közép- és Nyugat Európában valamint Észak- Amerikában bekerül a legnagyobb IT szolgáltatók közé és komplett megoldás szállítóvá válhat az üzleti folyamatmenedzsment, az IT valamint a stratégiai tanácsadás területén.

A cég 2003 első félévét nyereséges növekedéssel zárta. Az új akvizíció nélkül az IDS Scheer az első hat hónap alatt a forgalmát 5,3%-kal 91,6 mio. Euróra, (tavaly: 87,0 mio. Euro) az operatív eredményt pedig a tervezetten túl 63%-kal 13,3 mio. Euróra (tavaly: 8,2 mio. EUR) növelte.

A 2003-as üzleti évre a két átvett Plaut részlegtől mintegy 75,0 Mio. Euro forgalomra számítanak. A kelet-európai részlegek, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország mintegy 400 közép- és nagyvállalatot számláló stabil ügyfélkörrel rendelkeznek. Észak- Amerikában, az USA-ban és Kanadában a Plaut fő profilja az SAP-megoldások értékesítése a kis- és középvállali piacon, ami az IDS Scheer általi felvásárlást követően az ARIS üzleti folyamatmenedzsment szoftver, módszertani és tanácsadási kompetenciájával bővül.

A felvásárlást alaposan előkészítés előzte meg: az integráció lépései szakaszos terv alapján kerülnek megvalósításra. Ehhez tartoznak a dolgozók integrációja, az IT rendszer konszolidációja, az üzleti átszervezés és a marketing. Az integrációs- és átszervezési intézkedések már folyamatban vannak, és ez év végéig befejeződnek.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció