Kulcs-Soft - Libra Szoftver strat√©giai egy√ľttmŇĪk√∂d√©s

Egymás termékeinek viszontértékesítésére és marketing tevékenységeik összehangolására írt alá stratégiai együttmŇĪködési megállapodást a két hazai ügyviteli szoftverfejlesztŇĎ cég.

Sok a közös vonás a hazai fejlesztésŇĪ szoftverek piacának két meghatározó szereplŇĎje, a Kulcs-Soft és a Libra között: mindkettŇĎ története a 80-as évekre nyúlik vissza és az elmúlt bŇĎ két évtized során mindkettŇĎ rendszereit több tízezer felhasználó ismerhette meg. A két cég sikertörténetében azonban ugyanennyi különbséget is találunk: amíg a Kulcs-Soft a dobozos szoftverek piacát hódította meg, addig a Libra a komplex, integrált rendszerek területére fókuszált. „A két vállalat hasonló szoftvereket fejleszt, ugyanakkor az elmúlt 20 év során sosem kerültünk valós versenyhelyzetbe egymással, mert termékeink és célcsoportunk között nincs átfedés. Arra a közös felismerésre jutottunk a Librával, hogy az értékesítésünk és marketingünk összehangolásával a teljes hazai piacot le tudjuk fedni az egyéni vállalkozóktól a több ezer fŇĎs nagyvállalatokig”, nyilatkozta Kulcsár Tibor a Kulcs-Soft Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

„Régóta foglalkoztatott minket a gondolat, miként tudnánk még szélesebb kör számára elérhetŇĎvé tenni a Librát, hogyan tudnánk egy dobozos megoldással elŇĎrukkolni. Végül arra jutottunk, hogy sehogy sem tudjuk beilleszteni az üzleti modellünkbe, fŇĎleg úgy, hogy az általunk megcélzott ügyfélkör egyre inkább igényli a személyre szabott megoldásokat. Ezért állapodtunk meg a Kulcs-Softtal, hogy akinek a Libra túl nagy és bonyolult, azoknak a Kulcs-programokat ajánljuk, akik pedig felhasználóik közül „kinövik” a dobozos termékeket, és komplex, integrált rendszert keresnek, azoknak a Kulcs-Soft a Librát ajánlja”, vázolta az együttmŇĪködés lényegét Faur Kálmán, a Libra Szoftver Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttmŇĪködés az ügyfelek egyszerŇĪsített programváltására is kitér, mely értelmében a két cég maximálisan együttmŇĪködik az ügyféladatok egyik rendszerbŇĎl a másikba történŇĎ átemelésében, így a rugalmas és zökkenŇĎmentes ügyviteli-rendszer váltásban.

Mindkét fél komoly lehetŇĎségeket lát az együttmŇĪködésben, figyelembe véve, hogy az iparági felmérések szerint az elmúlt másfél évben a magyar szoftverfejlesztŇĎ cégek teret tudtak nyerni a nemzetközi versenytársakkal szemben, köszönhetŇĎen költséghatékony megoldásaiknak és specializálódásuknak. Ezt támasztja alá a két cég válság alatti töretlen fejlŇĎdése is.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció