A HP ismét rátromfolt a Dellre, már 2 milliárdot ér a 3PAR

Alig egy héten belül kétszer is túllicitálta a HP a Dellt a 3PAR adattárolócég megvételéért folytatott versenyben, és most már 2 milliárd dollárt kínál a társaságért.

A Dell először 1,2 milliárd dollárért szerette volna megvásárolni a 3PAR-t, ám néhány nappal később a Hewlett-Packard nagyjából 1,6 milliárdot ajánlott a társaság tulajdonjogáért. A Dell ezután egy amolyan „tartom, és nem emelek” húzással szintén körülbelül 1,6 milliárdot kínál a cégért, a különbség mindössze részvényenként 30 cent volt. Az elemzők többsége és a részvénypiac is egyetértettek abban, hogy a Dell szerény második ajánlata azt jelzi, további versengés esetén már nem szeretnék folytatni a HP-vel a csatát. A HP mai 2 milliárd dolláros ajánlata mintha azt lenne hivatott közölni, hogy a Dell úgysem rúghat labdába mellettük a felvásárlási versenyben. Mindenesetre a kisebbik számítógépgyártó egyelőre nem reagált a piacvezető HP újabb lépésére.

A technológiai iparban szokatlan felvásárlási verseny azt jelzi, hogy a számítógépes ágazatban érdekelt vállalatok egyre inkább igyekeznek minél több lábon állni. Ezen kívül az sem mellékes szempont, hogy a magas szintű adattárolás, amely a 3PAR fő profilja, az informatika jövőjének kikiáltott „cloud computing” kulcsfontosságú tényezője.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció