Adattároló céget vett a Dell

Miután szeptemberben elvesztette a HP-vel a 3Par felvásárlásáért folytatott csatát, a Dell végül másik célpontot választott magának cloud computing tervei megvalósításához, és egyelőre ismeretlen összegért megvette a Boomi nevű céget.

A vételár érdekes lehet annak fényében, hogy a Dell néhány hónapja először 1,15 milliárd dolláros ajánlatot tett a 3Par-ra, majd végül a Hewlett-Packard 2,4 milliárdért vette meg a vállalatot. A világ harmadik legnagyobb PC-gyártója mostani sajtóközleményében egyértelműen kihangsúlyozta, hogy a Boomi felvásárlása a társaság cloud computing terveit hivatott szolgálni. Ennek lényege, hogy a felhasználók olyan alkalmazásokkal és fájlokkal dolgoznak, amelyek asztali gépük helyett az erre szakosodott cégek adatközpontjaiban lévő szervereken vannak.

A megoldás úttörője a Google szeretne lenni, amely nemsokára megjelenteti Chrome OS operációs rendszerét. Az új platform kifejezetten a „felhőben” működő alkalmazásokon nyugszik. A Google mellett azonban más szoftvercégek és számítógépgyártók se szeretnének kimaradni az ígéretes fejlesztésekből, főleg a vállalati piacon.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció